Vis studereiutlandet.no som: Mobil

Hvorfor studere i utlandet

studere / utdannelse i utlandet

Hvorfor studere i utlandet?

Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk

mer informasjon om å studere i utlandet Fant ikke den informasjonen du så etter? Se mer om studier i utlandet her!

Faglig fordel ved å studere i utlandet

Det er mange gode grunner for hvorfor du bør prøve å studere i utlandet. Utenlandsstudier vil gi deg nye perspektiver som er nyttig å ha i de fleste utdannelser. I bunn og grunn er hensikten med en utdannelse å gi studenten nye perspektiver, denne effekten øker dersom du er i utlandet.

Forskning viser at det å utøve flere språk også påvirke din evne til å lære andre fag. Det kan derfor lønne seg å studere i utlandet både for de som vil lære seg språk, noen andre fag eller begge deler.

Studere i utlandet for personlig utvikling

Å studere i utlandet er ikke bare bra for din faglige utvikling, men også bra for din personlige utvikling. Du vil oppleve nye kulturer og levemåter under din utdannelse i utlandet. Kanskje kan du tilegne deg noen gode egenskaper fra disse kulturene?

I Norge blir det stadig mer vanlig å måtte kommunisere med turister, innvandrere og andre kulturelle minoriteter. Ved å oppleve å være en kulturell minoritet vil du skjønne mer om hvordan disse har det i Norge. Ved å studere i utlandet vil du med andre ord få et bredere perspektiv og forståelse i kontakt med andre mennesker.

eksotisk frukt fra utlandet

Opplevelser!

Ved å studere i utlandet vil du oppleve helt andre ting enn hjemme i Norge. Du kan plukke eksotiske frukter du aldri har smakt rett fra treet! Du kan oppleve noen av de største fossefallene i verden! Hva med å lære et helt nytt språk? Eller se et av verdens underverker?

Alt dette kan du oppleve sammen med en gjeng andre ungdommer fra hele verden! Få en venn fra Kina som du kan besøke om et par år, og få lokal guide og kunnskap fra en venn.

Praktisk informasjon om å studere i utlandet

Det er mange ulike måter å studere i utlandet på. De mest spontane drar kanskje å backpakker for å så å regne med at de finner noen kurs. Det sikreste er nok likevel å planlegge på forhånd. Planleggingen av dine utenlandsstudier starter her hos oss! Når du har funnet ut hva og hvor du vil studere, kan du kontakte våre samarbeidspartnere for mer informasjon om deres studietilbud ved å bruke skolens kontaktskjema.

Les mer praktisk informasjon om:

studere / utdannelse i utlandet

Hvor lenge skal jeg studere i utlandet?

Hvor lenge du skal studere i utlandet avhenger helt av deg selv, dine planer, ønsker og selvfølgelig erfaringer du får fra dine studier.

Noen velger å ta studier i utlandet under sin utdanning hjemme i Norge. Ofte har norske institusjoner ulike samarbeidspartnere i utlandet som de anbefaler på grunnlag av at fagene de tilbyr samstemmer med fag du kan studere i Norge. Dersom du velger å ta deler av utdannelsen i utlandet tar dette ofte et eller to semestre (kanskje med mulighet for forlengning). Det er også mange som tilbyr norske studier i utlandet som du kan fortsette med når du kommer hjem til Norge.

Stadig flere ønsker å ta en hel bachelor eller mastergrad i utlandet. Igjen er det tryggeste å gjøre dette gjennom enten en utdannelsesinstitusjon i Norge eller et selskap som ordner kontakt med sine samarbeidsuniversitet. På våres sider sidestiller vi de to måtene å finne utdanninger på, og ønsker heller at du skal finne ut hva du ønsker å studere, og hvor du skal studere. Søker du på dette vil du finne ulike studieprogram som kan passe deg. Trykk på de ulike programmene som interesserer deg og bruk kontaktskjema for mer informasjon.

Språkstudier er vanligvis fra noen få uker til to semestre. Dette avhenger ofte av deg selv, men se nærmere på de ulike studieprogrammene for å se hva de tilbyr og for å kontakte institusjonen for spørsmål.

Yrkesrettet utdanninger hvor du kan lære ting som bartending i utlandet, mote eller film, kan ta alt fra noen uker til et år (noen har mulighet for videre fordypning).

Folkehøgskole i utlandet kan være veldig spennende! Også her er det mulig å dra på en folkehøgskole i utlandet eller en norsk folkehøgskole som har deler av sin utdannelse i et eller flere andre land.

 

Det er mulig å ta bare et halvt år i utlandet eller en hel grad. Det er helt opp til deg selv!

 

Lån og andre praktiske opplysninger for deg som skal studere i utlandet

Om du har mulighet for lån og stipend når du studerer i utlandet avhenger helt av hva du ønsker å studere og hvor lenge du ønsker å studere. Om den utdannelsen du ønsker å ta kan få støtte av lånekassen står på siden til den utdannelsen. Dersom det er noen uklarheter, ber vi deg om å kontakte institusjonen ved å benytte deg av kontaktskjema nerders på siden til utdannelsen. De studiene som er godskjent for lån er merket med

De studiene som ikke er støttet av lånekassen kan fortsatt ha støtte fra andre steder, det lønner seg derfor å kontakte institusjonen for å spørre.

Mer informasjon om lån og stipend for studier i utlandet

Søknadsfrister for å studere i utlandet

Søknadsfrister for å studere i utlandet varierer på hvordan type utdannelse du vil ha og hvor du vil studere. Uansett lønner det seg å være tidlig ute, helst et år i forveien. Kontakt institusjonen du ønsker at skal hjelpe deg med studiene i utlandet for å være helt sikker. Vi har uansett listet opp en generell liste over søknadsfrister i ulike land.