Vis studereiutlandet.no som: Mobil

FAQ - Side: 1

FAQ

Velkommen til vår FAQ angående høyere utdanning. Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar som vi har fått på vårt forum og vår facebook.

Hvordan kan jeg studere i utlandet?

Du kan kontakte en utenlandsformidler som du finner her på studereiutlandet.no eller kontakte en skole i utlandet på egenhånd. Noen velger også å ta norske studier i utlandet eller bare skrive deres norske oppgaver i utlandet. Mer spesifikke spørsmål finner du her på vår FAQ eller ved å skrive i vårt forum.

Jeg har funnet utdanning på studereiutlandet.no. Hvem skal jeg kontakte da?

Vi får ofte telefoner og mail om visse utdanninger som vi reklamerer for her på studereiutlandet.no. De som kan best svare på spørsmål om disse utdannelsene er de som tilbyr utdanningen. Du får direkte kontakt med riktig person ved å benytte skjemaet du finner nederst på alle utdanningene du finner på studereiutlandet.no. Denne tjenesten betaler utdanningen for, og er derfor helt gratis for deg.

Har jeg rett på studielån når jeg studerer i utlandet?

Du har mulighet til å søke om lån og stipend når du drar til utlandet. Både lån og stipend er det mulig å søke flere steder samtidig men hvor mye du får fra et sted kan påvirke hvor mye du får fra et annet sted. De fleste prøver å søke hos Statens Lånekasse for utdanning.
Les mer om lån og stipend

Hvor gode karakterer må jeg har for å studere i utlandet?

Inntakskravet for å studere i utlandet varierer på samme måte som i Norge. Noen utdannelser har lavere krav enn i Norge og andre har høyere. Blant annet er det flere som ønsker å studere medisin i utlandet fordi karakterkravet ofte har vært lavere. Store kjente universitet i utlandet kan derimot ha høye krav. Noen universitet har egne krav for utenlandsstudenter, disse kravene kan være både høyere og lavere enn de ordinære kravene.
Bruk våres kontaktskjemaer inne på de ulike utdanningene for å spørre om kravet på den utdanningen du ønsker deg

Må mine karakterer oversettes når jeg vil studere i utlandet?

Ofte må karakterer oversettes.
Les mer om oversetting av karakterer for deg som vil studere i utlandet.

Hvor gammel må jeg være for å studere i utlandet?

Alle med fullført VGS kan studere på universitet og høyskole i utlandet. Mange selskaper tilbyr også språkreiser for ungdom helt ned til 16 år.

Hvor i utlandet kan jeg studere?

Hvor i utlandet du kan studere avhenger av hvor du ønsker å studere og hva du ønsker å studere. Det er mulig å kontakte hvert enkelt universitet helt på egenhånd. På studereiutlandet.no finner du aktører som hjelper deg med alt fra å finne studiested, søknader og oppholdet. Disse aktørene har sine universitet de samarbeider med som kan gi noen begrensninger, men bruk gjerne kontaktskjema og spør om de kan hjelpe deg med studier noen andre steder i utlandet.

Hvilke jobbmuligheter har jeg etter å studere i utlandet?

Mange lurer på om de kan jobbe i Norge etter å studere i utlandet. Mange norske bedrifter setter stor pris på den erfaringen du har fra utlandet, både dine språkkunnskaper, internasjonale nettverk, selvstendighet og kanskje du har gått på et internasjonalt anerkjent skole som kan gi bedriften ny innsikt. Du vil også ha lettere for å få jobb i utlandet, spesielt om du får et godt internasjonalt nettverk.

Hvilke søknadsfrister er det for å studere i utlandet?

Søknadsfrister for å studere i utlandet kan variere fra ulike land. Det finnes en generell oversikt over søknadsfrister, men det viktigste er å søke i god tid. Start minst et år i forveien med å planlegge og kontakte de som skal hjelpe deg med å få et år i utlandet.

Les mer om å studere i utlandetSøk

Tråd
Antall spørsmål


Seneste spørsmål


02 jan 2012
Opptak til masterprogram i Danmark
Heisann,

Jeg ønsker å ta mastergraden min i Danmark. Jeg har oppdaget på Danske nettsidene at de fleste master gradene krever arbeidserfaring. På de norske studiesidene forteller de meg at det blir tatt opp studenter i to forskjellige "kvoter" som de forteller meg, der dere først ser på karakterene også arbeidserfaring. Så det er fult mulig å komme inn på studiene med bare karakterer?

Svar:

Hei!

Det er fullt mulig å komme inn på et masterprogram i Danmark kun med karakterer. Opptak i to kvoter gjelder kun for bachelorprogrammene, for masterprogrammene søker man direkte til utdanningsinstitusjonen. Dette forutsetter selvfølgelig at du har bestått bachelorgraden din her hjemme, og at du oppfyller eventuelle karakterkrav.

Lykke til!

16 des 2011
Studere spansk
Jeg har veldig lyst til å reise til Barcelona i ett år og studere spansk gitar og spansk. Vil gjerne gå på en skole som gir meg mulighet til å få studielån fra lånekassen. Leter derfor etter en skole som underviser i spansk, også kan jeg studere spansk gitar på en kulturskole i Barcelona(Akkurat det kan jeg fikse selv)

Mvh Rasmus.

Svar:

Hei!

Vi har gjort et søk for deg: Spanskutdanning i Barcelona

Kontakt en av skolene som foreslås her, så hjelper de deg videre! :) Lykke til med både språket og gitaren!

Vennlig hilsen Studentum

13 des 2011
Utdanning i hudpleie- og make-up
Hei

Kan dere tilby et 3 mnd ++ kurs i hudpleie, velvære eller make-up?
Ønsker helst utlandet, men ingen krav.

På forhånd takk!
Mvh
Ellen

Svar:

Hei!

Vi har gjort et søk for deg, og fant mange utdanninger og kurs i hudpleie, velvære og makeup i vår søketjeneste. Følg linken, og ta kontakt med en av skolene som foreslås!

Lykke til!