Bachelor
2,0 (1 Omtaler)

Bachelor i medisin

Atlantis Medisinske Høgskole, i Oslo (+2 studiesteder)
Varighet
3 år heltid/6 år deltid, 180 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år heltid/6 år deltid, 180 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Bachelor i medisin

Bachelor i Medisin

Er du interessert i kroppens anatomiske strukturer, fysiologiske prosesser og grunnleggende medisinsk forståelse? Bachelor i medisin er et selvstendig, teoretisk studium innen grunnleggende medisin.

Utdanningen inneholder en bred kombinasjon av basalmedisinske fag som anatomi, fysiologi, kjemi, biokjemi, cellebiologi og de vanligste sykdommer. Det legges også vekt på at du skal få kunnskap innen samfunnsmedisin, etikk, kommunikasjon og vitenskapelig metode. I fagområdet medisin er det nødvendig at man holder seg oppdatert innen medisinsk forskning, derfor er utvikling av kompetanse innen forskningsmetode - i tillegg til innhenting, vurdering og formidling av vitenskapelig litteratur - sentralt gjennom studiet.

Bachelorutdanningen gir deg et teoretisk og solid grunnlag innenfor fagområdet medisin. En økende eldre befolkning og større forekomst av livsstilssykdommer gjør at det er behov for mennesker med kunnskap innen helse og forebyggingsarbeid. Gjennom utdanningsløpet vil det stimuleres til refleksjon rundt etiske og kulturelle aspekter knyttet til medisinsk forebyggende arbeid for å fremme en etisk bevissthet. Studiet er en teorifaglig utdanning, men inneholder også praktiske øvelser som laboratorieforsøk og workshops.

Studiets oppbygning
De to første semestrene i bachelorgraden tilsvarer årsstudium i grunnleggende medisin, et studium som tilbys ved alle tre avdelinger ved AMH. Du kan derfor velge om du ønsker å ta første og/eller andre semester ved vår avdeling i Oslo, Spania eller som nettstudier. Gjennom de første emnene vil du få grunnleggende kunnskap i anatomi, fysiologi og sykdomslære.

Oppstart av de to siste årene av bachelorgraden ved avdeling Oslo og Spania avhenger av studenttallet. Ved lavt studenttall må bacheloren fullføres på nettskolen.

Nettstudenter som ønsker å gå over til skolestudier i Oslo eller Spania må være oppmerksom på at dette kun er mulig ved oppstart i høstsemesteret. I nettstudiene vil det kunne være obligatoriske samlinger ved skolen i Oslo, og nettstudenter må derfor være innstilt på å komme til skolen en til tre ganger i året.

Er du usikker på om en bachelorgrad i medisin er noe for deg? Oppbyggingen av studiet ved AMH gjør det mulig for deg å søke på årsstudium i grunnleggende medisin til å begynne med. Etter fullført årsstudium kan du avgjøre om du ønsker å fortsette med en bachelorgrad eller ikke. Om du vil fortsette med en bachelorgrad ved AMH etter bestått årsstudium, søker du opptak til det andre året av bachelorutdanningen. Les mer om årsstudium i grunnleggende medisin her.

Bachelor i medisin er et selvstendig teoretisk studium innen grunnleggende medisin. Bachelor i medisin har en merverdi ved at studiet i tillegg til de medisinske basalfagene inkluderer helsekommunikasjon.

Om utdanningen

Utdanningen inneholder en bred kombinasjon av basalmedisinske og naturvitenskapelige fag. Det legges også vekt på at du skal få kunnskap innen komplementære fag som samfunns- og sosialmedisin, etikk, kommunikasjon, medisinsk forskning og vitenskapelig metode. Fagområdet forutsetter at man holder seg oppdatert innen medisinsk forskning. Utvikling av kompetanse i forskningsmetodikk, samt innhenting, vurdering og formidling av vitenskapelig litteratur, er derfor sentralt gjennom studiet.

Bachelorutdanningen gir studentene kunnskap, ferdigheter og kompetanse i anatomiske strukturer, fysiologiske prosesser og grunnleggende medisinsk forståelse.

Gjennom utdanningsløpet vil det stimuleres til refleksjon rundt etiske og kulturelle aspekter knyttet til medisinsk forebyggende arbeid for å fremme en etisk bevissthet hos studenten.

Bachelor i medisin er utviklet for å gi grunnkompetanse innen medisin og forebyggende folkehelsearbeid.

Studieløpet

De to første semestrene i bachelorgraden tilsvarer årsstudium i grunnleggende medisin, et studium som tilbys ved alle tre avdelinger ved AMH. Studenter kan derfor fritt velge om de ønsker å ta første og/eller andre semester som skolestudier ved vår avdeling i Oslo eller i Spania – eller som nettstudier, uavhengig av hvor de velger å ta de to påfølgende årene. Det tas forbehold om gjennomføring av de to siste årene ved avdeling Oslo og Spania. Ved lavt studenttall må bacheloren fullføres på nettskolen.

Nettstudenter som ønsker å gå over til skolestudier i Oslo eller Spania må være oppmerksom på at dette kun er mulig ved studieoppstart i høstsemesteret. Nettstudiet støttes av obligatoriske samlinger ved skolen i Oslo, og nettstudenter må være innstilt på å komme til skolen en til tre ganger i året.

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i medisin, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Med en bachelor i medisin fra Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) har du grunnkompetanse innen medisin, forebyggende folkehelsearbeid og helsekommunikasjon. Utdanningen gir en selvstendig bachelorgrad og en solid faglig plattform som kan benyttes i arbeidslivet eller som grunnlag for videre studier.

Bachelor i medisin gir ikke autorisasjon som helsepersonell.

Videre utdanning

Det er mange videre utdanningsmuligheter etter en bachelor i medisin. Bachelorstudenter fra AMH kan kvalifisere til opptak ved en rekke spennende masterprogrammer i Norge, blant annet ulike studier med fokus på folkehelse og helsefremmende arbeid. Her er det mange aktuelle muligheter for deg som ønsker å jobbe forebyggende, og bidra til å håndtere fremtidens helseutfordringer.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet til studiet er generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse kan få vurdert om de kvalifiserer for opptak til studier med bakgrunn i realkompetanse, dispensasjon eller betinget opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i medisin, 180 studiepoeng

Kostnader

Alle studiene ved høyskolen er offentlig godkjente. Det betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen.

Studieavgift for stedlige og nettbaserte studier, studieåret 2023/2024:

Studieprogram              Pr. semester
Bachelor fulltid 42 000
Årsstudium fulltid 42 000
Halvårsstudium fulltid 42 000
Bachelor deltid 21 000
Årsstudium deltid 21 000
Halvårsstudium deltid 21 000

Hvorfor velge Atlantis Medisinske Høgskole?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Friår med mening

Reportasje

Studier innen medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole

Fride Uthaug Reite er student på Bachelor i medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). Hun skal senere søke medisinutdanning i Polen, og ønsker deretter å jobbe som lege i Norge.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i medisin.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 2

Basert på 1 omtaler
Skriv en skoleomtale
2/5
Anonym
09 mar 2022
Ærlig mening

Jeg skriver her i håp om å opplyse andre unge sjeler til å velge vekk denne høyskolen. Jeg starta på AMH i håp om å få reise til Polen etter endt Bachelor for å fullføre min leg...

Linn Christensen
17 mar 2022
Hei, Det er leit å høre at du har en slik opplevelse av AMH. Som du skriver fantes det...
Vis hele omtalen
Atlantis Medisinske Høgskole
Trondheimsveien 2
0560 Oslo

Helsekunnskap for fremtiden Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) er en relativt liten høyskole med et godt studiemiljø, tett oppfølging og kort avstand mellom studenter og ansatte. Hos oss blir du sett, og vi er opptatt av at du skal lykkes! Vi...

Les mer og vis alle utdanninger ved Atlantis Medisinske Høgskole

Highlights