Videregående skole / Studiekompetanse

Apotektekniker Vg3

Folkeuniversitetet, Nettstudier
Varighet
Nettstudier. Eksamen arrangeres 2 ganger i året.
Undervisning
Heltid/deltid
Pris
26 000 NOK
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Ulike muligheter, kontakt Folkeuniversitetet Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
Nettstudier. Eksamen arrangeres 2 ganger i året.
Undervisning
Heltid/deltid
Pris
26 000 NOK
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Ulike muligheter, kontakt Folkeuniversitetet Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Apotektekniker Vg3

apotektekniker vg3 folkeuniversitetet

Apotektekniker Vg3

Utdanningen vil passe for deg som ønsker å søke autorisasjon som voksen. Kurset vil lære deg mer om kundeveiledning, legemidler og andre apotekvarer.

Kurset vil passe deg som ønsker å søke autorisasjon som voksen. Opptakskrav er enten: Bestått eksamen i Vg1 Helse og oppvekstfag og Vg2 Helseservice,
eller Godkjent realkompetanse og Godkjent YFF – yrkesfaglig fordypning. Dersom du blir tatt opp på realkompetansegrunnlag må du i tillegg ha bestått grunnskoleeksamen i norsk, eller ha bestått Norskprøven skriftlig og muntlig på B1 nivå.

Dette lærer du

Utdanningen følger offentlig læreplan i apotekfaget. Den består av tre kjerneelementer med tilhørende kompetansemål.

Apotekvarer og apotektjenester

Kjerneelementet apotekvarer og apotektjenester handler om legemiddelkunnskap og om å veilede om riktig bruk av reseptfrie legemidler, medisinsk utstyr og andre apotekvarer. Vider handler det om å veilede om helse og egenomsorg, bruk av tekniske hjelpemidler og om å yte helsetjenester. Det handler også om logistikk og å klargjøre og håndtere bestillinger og varer. Å kunne gi førstehjelp og å ivareta smittevern inngår også.

Salg, service og etikk i apoteket

Kjerneelementet salg, service og etikk i apoteket handler om yte service og ekspedere legemidler og andre apotekvarer til mennesker i ulike livssituasjoner. Videre handler det om å kommunisere og samhandle med kunder, kolleger og annet helsepersonell. Det handler også om relasjonelle ferdigheter og å forstå, respektere og vise empati i møte med apotekkunder med ulike helseplager og legemiddelbruk. Videre handler det om å gjøre etiske vurderinger ved salg. Å håndtere konflikter og uønskede hendelser på apoteket inngår også.

E-helse og teknologi i apoteket

Kjerneelementet e-helse og teknologi i apoteket handler om informasjonssikkerhet, taushetsplikt og personvern. Det handler også om relevant regelverk for arbeidet i apoteket og prinsipper for kvalitet og kvalitetskontroll. Videre handler det om logistikk, resepturarbeid, bruk av tekniske hjelpemidler og e-helse i apoteket.

Fullstendig oversikt over kompetansemål og vurdering finner du på Utdanningsdirektoratet sine sider.

Gjennomføring

Undervisningen gjennomføres som nettstudier. Som nettstudent får du en personlig veileder som svarer på faglige spørsmål og som kommenterer innsendingsoppgavene dine. Vi bruker læringsplattformen Moodle, hvor du finner fagstoff, videoklipp, lenker, øvingsoppgaver, tester og innsendingsoppgaver. Sammen med pensumbøkene gir dette deg grundig veiledning og hjelp gjennom teoridelen av studiet og forbereder deg til eksamen.

For kontakt eller mer informasjon om Apotektekniker Vg3, vennligst fyll inn en interessemelding.

Eksamen

Som privatist går du opp til eksamen i hvert programfag. I tillegg går du opp til en praktisk eksamen der de felles programfagene inngår. Eksamen kan avlegges enten vår eller høst, hvert år. Oppmelding til eksamen skjer via disse portalene: Nordland: Eksamen for privatister – Nordland fylkeskommune Trøndelag: PrivatistWeb Alle andre fylker: Portal for oppmelding til privatisteksamen Vitnemål fra videregående skole er grunnlaget for å søke autorisasjon. For å få vitnemål må du, i tillegg til å ha bestått eksamenene ovenfor, ha eksamen i allmenne fag fra tidligere videregående utdanning Det er fagopplæringskontoret i ditt fylke som vurderer yrkeserfaringen din.

Videre studier/jobbmuligheter

Vitnemål fra videregående skole er grunnlaget for å søke autorisasjon. For å få vitnemål må du, i tillegg til å ha bestått eksamenene ovenfor, ha eksamen i allmenne fag fra tidligere videregående utdanning

Det er fagopplæringskontoret i ditt fylke som vurderer yrkeserfaringen din.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er enten:

  • bestått eksamen i Vg1 Helse og oppvekstfag og Vg2 Helseservice
  • eller Godkjent realkompetanse og Godkjent YFF – yrkesfaglig fordypning

Dersom du blir tatt opp på realkompetansegrunnlag må du i tillegg ha bestått grunnskoleeksamen i norsk, eller ha bestått Norskprøven skriftlig og muntlig på B1 nivå.

For å søke plass på dette kurset, må du først fylle ut søknadsskjema på nettsiden. Når Folkeuniversitetet har mottatt din søknad, vil du få en melding på Min side om hvilke dokumentasjon du trenger å sende inn, for at vi skal kunne behandle din søknad. Når søknaden er behandlet, vil du få svar fra Folkeuniversitetet om du får plass på kurset. Opptak til kurset kan gi rett til utdanningsstøtte i Lånekassen. For å ha rett til utdanningsstøtte må du ta et eller flere kurs som gir rett til utdanningsstøtte, og som har over fire måneder varighet.

Kostnader

Kurset er nettbasert og koster kr 26.000,-

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring

Livslang læring er viktig i et samfunn hvor folk skal trives og utvikle seg. Derfor ønsker Folkeuniversitet å gi alle muligheten til å komme nærmere den de ønsker å være - enten det innebærer å velge utdanning for første gang, få påfyll på den utdanningen de allerede har eller å velge et nytt utdanningsløp. Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne.

Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er medlem av et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger, mesterutdanning og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier. De fleste utdanningene har rullerende opptak hele året!

Samarbeid med norske universitet og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng.

Felles for alle er fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.

Fagskoler og Mesterutdanningen

Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.

Ta opp fag eller videregående opplæring

På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er studieforberedende fag, og du vil gå opp til eksamen som privatist.

Yrkesrettede kurs og utdanninger

Du kan også ta ulike yrkesfaglige utdanninger, som blant annet barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, kontor- og administrasjonsarbeider, kokk, eller service- og samferdselfag.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.

Vis alle utdanninger fra Folkeuniversitetet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Apotektekniker Vg3.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.