Kortere studier

Ex.phil. og ex.fac.

Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Ex.phil. og ex.fac.

Ved dette studiet skal studentane kunne utvikle evna til å nærme seg faglege tema og problemstillingar på ein meir sjølvstendig og systematisk måte.

Hvorfor Ex.Phil. og Ex.Fac.?

Examen philosophicum er ei innføring i filosofi- og vitskapshistorie og i etisk tenking. Studiet tar opp grunnleggande problemstillingar om røyndom, vitende, og menneskets tilvære og knyt slike problemstillingar til den faglege og vitskaplege tenkemåte som pregar Vestens tenking.

Examen facultatum er ei innføring i vitskapsfilosofi, forskingsetikk og problemstillingar i tilhøve til vitskap og samfunn. Studiet tar opp problemstillingar som er felles for vitskap generelt, samtidig som det blir lagt vekt på ulike fagdisipliners eigenart. Det gir vidare ei innføring i forskingsetiske tema og problemstillingar og problemstillingar knyta til tilhøvet mellom vitskap og samfunn.

Studiet er et todelt grunnstudium. Kvar del kan tas kvar for seg, uavhengig av den andre. Studiet har ein førebuande karakter og kan være nyttig å ta tidlig i studielaupet.

Normalt går ex.phil. i haustsemesteret og ex.fac. i vårsemesteret og kan derfor inngå som ein del av eit studieopplegg. Undervisninga vil vanlegvis være på ettermiddagstid ein eller to gonger i veka, og kan derfor også passe for deltidsstudentar.

Videre utdanning

Ex.phil. og ex.fac. er normalt et krav i bachelorgrader ved universitet og høgskuler.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights