Vis studereiutlandet.no som: Mobil

Folkehøgskole i utlandet

Folkehøgskole i utlandet

Folkehøgskole i utlandet

Vil du gå på folkehøgskole? Lyst til å studere i utlandet? Det er fult mulig å gå på folkehøgskole i utlandet! Dette er en perfekt mulighet for deg som ønsker å studere i utlandet etter videregående. Det er mange fordeler for deg som ønsker å gå på folkehøgskole i utlandet!

 
Viser 1-12 av 12 treff
   
Søkeresultat Sted
Designskolen
Odder Højskole
Odder
Drømmer du om å skape klær som passer perfekt, og en fremtid innen designverdenen? Bruk fire til fem måneder på...
Dyrepleie
Borgå folkakademi
         
(1)
Borgå
Linjen Dyrepleie ved Borgå folkakademi passer for deg som er interessert i mindre dyr og som vil lære deg mer...
Hundekonsulent
Borgå folkakademi
         
(5)
Borgå
Vil du lære mer om hunder? Ta et år på Borgå folkakademis linje "Hundekonsulent"!  Folkehøgskolelinjen ved Borgå folkakademi er for...
Skolen for Film & TV-produksjon
Odder Højskole
Odder
Brenner du for film og TV og vil arbeide med produksjon? Ta et folkehøgskoleopphold på Odder Højskole og test deg...
Skolen for Kropp og Bevissthet
Odder Højskole
Odder
Er du interessert i kropp og bevissthet, og vil du ha inspirasjon til å få bedre balanse i hverdagen? Odder...
Skolen for Musikk, Sang og Dans
Odder Højskole
Odder
Brenner du for musikk, dans og sang? Da er et folkehøgskoleopphold på Skolen for musikk, sang og dans noe for...
Skolen for Psykologi
Odder Højskole
Odder
Er du nysgjerrig på å dykke ned i psykologiens univers? På Skolen for Psykologi får du et folkehøgskoleopphold med mennesket...
Skolen for Sport og Fitness
Odder Højskole
Odder
Er du interessert i friluftsliv, sport og fitnesstrening? Da kan et folkehøgskoleopphold på Skolen for Sport og Fitness ved Odder...
Skolen for Tegning og Kunst
Odder Højskole
Odder
Elsker du å tegne, er du alltid på utkikk etter neste motiv eller brenner du kanskje for kunsthistorie? På Skolen...
Svensk
Borgå folkakademi
Borgå
Kan du grunnleggende svensk, men syns det er vanskelig å prate med svenske kolleger? Vil du forbedre svenskkunnskapene dine? Da...
Verdensborgerskolen – Journalistikk og Politikk
Odder Højskole
Odder
Brenner du for politikk og medier, og drømmer du kanskje om å bli journalist? Verdensborgerskolen er mer enn en journalistikklinje...
Videoproduksjon
Borgå folkakademi
Borgå
Denne studiet er først og fremst rettet mot foreninger, bedrifter og organisasjoner, men også privatpersoner som vil lage videoer for YouTube...
Viser 1-12 av 12 treff
 

Mer om Folkehøgskole i utlandet

Det er mange gode grunner for å gå på folkehøgskole, og for å studere i utlandet etter videregående skole. Nedenfor står det litt om det å gå på folkehøgskole, så står det litt om å studere i utlandet, og til slutt står det litt om det å gå på folkehøgskole i utlandet og hvordan du kan få til det.

Folkehøgskole

Vet du ikke helt hva du vil bli når du blir stor, eller ønsker å vente litt før du begynner på ”resten av ditt liv”? Kanskje vet du hva du ønsker å studere, men ønsker et år for å teste om det er noe du faktisk vil? Det er mange grunner til å gå på folkehøgskole; bruk sidene våre til å finne ut hva du vil studere.

folkehøgskole i utlandet

Hva skal jeg bli når jeg blir stor?

Et år på folkehøgskole er perfekt for inspirasjon! Du vil oppleve mye spennende, få ny kunnskap og ikke minst vil du få mange nye venner og bekjente. Alt dette kan gi deg inspirasjon til å finne ut hva du vil bli eller studere. Kanskje opplever du noe du kunne tenke deg å vite mer om eller jobbe med i framtiden. Kanskje lærer du noe som forandrer ditt syn verden, eller får venner som har noen gode ideer.

Folkehøgskole er en fin måte å bli skjent med andre og med verden, men folkehøgskolen kan også hjelpe deg med å bli skjent med deg selv! Å komme vekk fra hjemmiljøet, treffe nye mennesker og gjøre nye ting, kan gjøre at du finner mer ut av hvem du er når du ikke blir påvirket av de vanlige tingene. De fleste folkehøgskoler har veiledere som kan hjelpe deg med å finne ut hva du skal etter året ditt på folkehøgskole.

Jeg tror jeg vet hva jeg skal bli…

Vil du for eksempel bli dyrlege eller vet du vil jobbe med dyr, kan du ta et år på folkehøgskole hvor du får jobbe med dyr. Mange andre linjer lar deg få en ”smakebit” på hvordan det kan være å bli det du ønsker å bli. Kanskje vet du hva du vil studere, men er litt lei av å sitte ved skolebenken? Mange folkehøgskoler lar deg komme ut i naturen, og få oppleve en annen hverdag.

Folkehøgskole vil også kunne gi deg 2 tilleggspoeng for å hjelpe deg med å komme inn på det studiet du ønsker.

Folkehøgskole i utlandet

Folkehøgskole i utlandet

Å studere i utlandet etter videregående skole har mange fordeler som også folkehøgskole har. Du vil på en god måte lære å skjenne deg selv bedre, du vil få oppleve noe helt annet enn hva du er vant til i helt nye omgivelser. Du vil bli skjent med mange nye mennesker og kunne få ny inspirasjon for hva du skal bli når du ”blir stor”.

En viktig forskjell er at på folkehøgskole i utlandet vil du oppleve hen helt annen kultur. Du blir mer avhenging av å kunne snakke et annet språk og får god trening i å snakke et annet språk.

2 måter å oppleve folkehøgskole i utlandet

Det er hovedsakelig 2 ulike måter å oppleve folkehøgskole i utlandet. Enten kan du gå på en utenlands folkehøgskole i for eksempel Sverige eller Danmark. Det er også flere norske folkehøgskoler som tilbyr linjer med fokus på et annet land. Da vil noe undervisning foregå i Norge og noe i et annet land sammen med andre norske studenter.

Det er mulig å søke om lån og stipend fra lånekassen på begge type utdanninger.  

Les mer om å studere i utlandet