Viser 1-20 av 141 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 141 treff
1
2
3
4
...
8

Informatikk og informasjonsbehandling

Er du interessert i den datavitenskapelige verdenen? Liker du teknologi og logisk tenkning? Da vil en utdanning innen informatikk og informasjonsbehandling passe bra for deg!

Hva er informatikk og informasjonsbehandling?

Informatikk, eller computer science, inkluderer læren om programvare. Programvarer ligger til grunn for alle datamaskiner og annen elektronikk, som dataprogram, apper, IT-systemer og databaser. Informasjonsbehandling av innkommende og utgående data er essensielt for at programvarer skal fungere optimalt og samtidig holde en høy sikkerhetskvalitet. 

Hva kan jeg jobbe med? 

Utdanninger innen informatikk og informasjonsbehandling gir en bred og allsidig dataforståelse. Dette åpner opp for flere karrieremuligheter i data og IT-bransjen, for eksempel innen IT, helse, finans, bank, media eller byggebransjen.

Du kan blant annet jobbe som: 

  • Webutvikler 
  • Programvareutvikler
  • Ansvarlig for IT-sikkerhet
  • Programmerer
  • Systemutvikler
  • IT-konsulent

 

Det er et stort behov for kompetanse innen informatikk og informasjonsbehandling på tvers av sektorer. Dette innebærer at du kan jobbe både kommunalt og privat, eller starte opp et eget konsulentfirma.

Utdanning i informatikk og informasjonsbehandling

Med en utdanning i informatikk og informasjonsbehandling får du bred kompetanse innen data og teknologi. Du vil lære deg hvordan datamaskiner er bygget opp og fungerer, samt hva informasjonsteknologi er og hvordan det kan brukes. 

Du får kunnskap om følgende fagområder: 

  • Informatikk
  • Informasjonsbehandling
  • Programmering
  • Systemutvikling
  • Databaser
  • Kommunikasjonssystemer
  • Programvare
  • Informasjonssikkerhet

 
Spesialisering

I løpet av utdanningen velger du et fordypningsområde du ønsker å bli mer spesialisert i. Spesialiseringen du velger kan styre hvilke jobbmuligheter du får ved endt utdanning, så velg det området der interessen er størst! Du kan for eksempel spesialisere deg innen bestemte programmeringsspråk, drift av datasystemer, kunstig intelligens, spilldesign eller interaksjonsdesign. 

Hvor kan jeg studere informatikk og informasjonsbehandling?

Utdanning i informatikk og informasjonsbehandling finnes ved flere universiteter og høgskoler i Norge, på alle nivåer. Du kan ta innføringskurs og årsstudium for å få en smakebit av fagområdet, eller gå rett på en full bachelorutdanning. Ønsker du å øke kunnskapene dine ytterligere kan du bygge på med en master, til og med en doktorgrad om du ønsker å forske på eller undervise i faget. Utdanningen tilbys både som nettstudium, nettbasert med samlinger og på campus. 

Opptakskrav

For å kvalifisere til opptak til en utdanning i informatikk og informasjonsbehandling på høyere nivå, må bestemte krav oppfylles. Du kan søke med enten generell studiekompetanse eller realkompetanse ved de fleste skolene. Du må i tillegg ha matematikk R1 eller matematikk S1 + S2, uavhengig om du søker på grunnlag av realkompetanse eller generell studiekompetanse. Flere tilleggskrav kan forekomme, undersøk derfor om skolen har spesifikke opptakskrav før du søker. 

Studere i utlandet

Det er mulig å ta hele og deler av utdanningen i utlandet. Flere utdanningsinstitusjoner tilbyr utveksling som en del av utdanningen, hvor du får reise til spennende land. Hvor du kan utveksle til, avhenger av skolens samarbeidsavtaler. Du vil typisk kunne studere i land som USA, Tyskland, England, Australia og Singapore. 

Det er også mulig å ta hele utdanningen i utlandet om du ønsker det. Da må du huske på å undersøke hva som kreves av deg for å søke, samt hva du må forberede etter eventuelt opptak. Det kan være lurt å gå gjennom organisasjoner som er spesialiserte på utenlandsstudier. Her kommer du i kontakt med agenter som hjelper deg med alt fra A-Å om utenlandsstudier. 

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!