Fagskole

Makeupartist

Imageakademiet, i Oslo
Varighet
1 år, 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
148 300 NOK
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Løpende opptak
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
1 år, 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
148 300 NOK
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Løpende opptak
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Makeupartist

Utdann deg til makeup artist - for deg som vil jobbe med både skjønnsminke og spesialeffekt-sminke

Ønsker du å utdanne deg til en profesjonell make-up artist og jobbe i film/tv- og teaterbransjen?

En makeupartist jobber med all forskjønnende makeup. Dette kan være alt fra makeup for brud, foto, fashion/show, reklamefilm, TV. I tillegg jobber de med å skape illusjoner som skadesminke, teatersminke, kroppsmaling og mye mer.

Gjennom studiet lærer du sminkehåndverket fra grunnen av. Du lærer også å jobbe med sminke innenfor en kreativ og kunstnerisk ramme. Studiet er praktisk rettet og det er en rekke praktiske prøver, oppgaver og oppdrag.

Makeupartiststudiet gjennomføres over 1 år som fulltidsstudium på dagtid. Ved gjennomført og bestått studie får du tittelen Makeup artist.

Første semesteret til Makeup artist er tilnærmet identisk med Makeup artist for Fashion & Beauty. Skolen kan, hvis du allerede har gjennomført og bestått Makeup artist for Fashion & Beauty, godskrive første semester, og du kan begynne rett på andre semester på Makeup artist. Du kan også søke opptak direkte til andre semester med tilsvarende utdanning fra andre skoler. Ta kontakt med skolen dersom du vil ha vurdert din utdanning.

Gjennomføring av studiet

Veien frem til fagtittelen er spennende og variert. Vi legger stor vekt på praktiske oppgaver og kunstnerisk utvikling.

Første semester

Den første studiedagen inneholder en del administrative oppgaver som gjennomgang av skolens forskrift, fotografering for studiebevis osv. Men allerede fra dag to er du i gang med undervisningen. I løpet av den andre uken får du også utdelt sminkekittet.

Da er du klar for emnet Skjønnsminke. Dette er et stort emne med mye repetisjon der du lærer alt det grunnleggende ved sminkehåndverket. I emnet Stilhistorie lærer du med utgangspunkt i 1900-tallet å se hvordan ytre faktorer påvirker trendene, herunder sminke og styling. Du lærer også å sminke i tråd med trender fra 1920-tallet frem til og med 1990-tallet.

Deretter vil du lære de spesialiserte sminketeknikkene for foto, og få din kreative side utfordret i emnet Fashion makeup. Du lærer også å sette sammen hele komposisjoner i emnene Styling og Hårstyling. Du vil jobbe med fotografer og behandle bilder i emnet IT/Foto. I emnet Airbrush lærer du å sminke for HD i en moderne medieverden. I siste halvdel av semesteret gjennomfører de fleste studentene flere reelle oppdrag i bransjen, samt er utplassert i en bedrift i to uker. Mot slutten av semesteret gis en innføring i hvordan du kan jobbe som frilanser med emnet Forretningsmessig atferd og Brud.

Du vil bli testet i flere av emnene ved en fagavsluttende prøve, og vil i tillegg jobbe med to store oppgaver i stilhistorie og din egen portfolio gjennom semester som du vil bli vurdert på.

Andre semester

I det første semestret lærte du det forskjønnende innen make up. I det andre semestret lærer du å skape illusjoner. I emnet Spesialeffekter vil du lære om materialene, teknikkene og utrykkene innenfor SFX., i kroppsmaling vil du lære å male med kroppen som lerret, og i emnet Teater lærer du å skape utrykk for scenen. I Film/TV II bygger du så videre på film-undervisningen fra første semester og lærer å skape og videreutvikle karakterer. I Rettsmedisin vil du dessuten lære om menneskelige skader og død for oppdrag innenfor SFX.

På våren setter klassen i fellesskap opp en utstilling i samarbeid med eksterne fotografer. Du vil her jobbe i gruppe frem mot en utstilling som skal vises for et eksternt publikum. 

I siste halvdel av studiet er det en praksisperiode på tre uker, hvor du vil være utplassert én uke i en bedrift og jobbe to uker med et filmprosjekt. De siste årene har filmprosjektet vært en skrekkfilm, med studentene i en rekke produksjonsroller.

For kontakt eller mer informasjon om Makeupartist, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og uten fullført og bestått videregående utdanning

Hvis du mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil.  Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra eventuell skole, jobb etc.

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut ifra tilsvarende realkompetanse. Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du fyller 19 år i opptaksåret og består en opptaksprøve.

Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter. Alle kan søke og har krav på å få sine muligheter vurdert. For opptak til 3-årig Bachelor, se spesielle krav nederst på siden.

Direkte kvalifisert for opptak

Du er direkte kvalifisert for opptak hvis du har fullført og bestått videregående utdanning innenfor følgende utdanningsprogrammer (ev. tidligere eller andre utdanningsprogrammer som overlapper):

  • Kunst, design og arkitektur
  • Medier og kommunikasjon
  • Musikk, dans og drama (med drama fra og med VG2)
  • Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign
  • Håndverk, design og produktutvikling
  • Informasjonsteknologi og medieproduksjon (Medieproduksjon fra og med VG2)

Opptak med vurdering av realkompetanse

Realkompetanse er den erfaringen du har fått gjennom lønnet og ulønnet arbeide, organisasjonsarbeid, annen utdanning eller andre utdanningsprogrammer fra videregående, hobbies osv.  Påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring kan også vurderes. For å bli realkompetansevurdert må du også levere en opptaksprøve. Når du har sendt oss en søknad vil du motta opptaksprøven på e-post. 

Realkompetansevurdering kan innbefatte:

  1. Annen videregående utdanning dokumentert dokumentert med vitnemål eller kompetansebevis.
  2. Annen relevant utdanning dokumentert med vitnemål eller kursbevis.
  3. Relevant yrkespraksis dokumentert med arbeidsattest som angir start- og eventuelt sluttidspunkt for arbeidsforholdet og stillingsprosent.
  4. Relevant erfaring fra organisasjonsliv, verv og fritidsinteresser. For å ansees som relevant må du gjennom erfaringen ha behandlet visuelt estetiske og/eller kunstneriske emner og/eller menneskers fremtoning.

Opptaksprøve

Du vil få tilsendt opptaksprøven hvor vurderingskriteriene fremkommer. Opptaksprøven består av tre oppgavesett med litt ulikt fokus, og du velger den oppgaven som passer best for deg og din bakgrunn og erfaring. Arbeidet du produserer kan du fotografere med din telefon og laste opp til oss. Du er velkommen til å ta kontakt med oss hvis du trenger informasjon eller veiledning mens du arbeider med opptaksprøven. Prøven vurderes til bestått/ikke bestått og vil være grunnlag for eventuelt opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Oppnådd tittel: Makeup artist

Studiepoeng: 60

Nivå: Fagskole (Offentlig akkreditert Høyere yrkesfaglig utdanning)

Kostnader

Pris: kr 148 300

Inkludert i prisen er det meste av utstyret du trenger til studiet. Du får utdelt ditt egen profesjonelle kit som inneholder sminke, pensler og mye annet materiell (bare kittet med utstyr har alene en verdi på 10.000 kr.) I andre semester får du i tillegge  et sfx-kit(special effects) med verdi på ca. 2.500 kr.

Betalingsplanen er tilpasset utbetalingene fra Lånekassen. Ta kontakt hvis du ønsker informasjon om betalingsplanen.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Makeupartist.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Imageakademiet

imageakademiet

Imageakademiet

Lokalisert i hjertet av Oslo og etablert i 30 år. Imageakademiet er ledende i Norge innen utdanning av makeup-artister.

Vi tilbyr utdanninger og kurs av høy standard, både for de som ønsker en karriere som profesjonell makeup-artist og for de som vil lære make-up for eget bruk. Du vil læres opp av profesjonelle makeup-artister som til daglig jobber i bransjen.

Utdanninger ved Imageakademiet

Fagskoleutdanningene ved Imageakademiet kan gjennomføres på dagskole (heltid) eller kveldsskole (deltid). I samarbeid med Solent Southampton University, tilbyr vi også en universitetsutdannelse (3-årig bachelor) i Make-up and Hair Design. Du tar da 1 år ved Imageakademiet i Oslo og 2 år ved Solent i Southampton, UK. Alle disse løpene er godkjent for Lånekassen.

Make-up artist for Fashion & Beauty
Makeupartist
Make-up and Hair Design (bachelor)

Søknadsfrist

Imageakademiet har ikke søknadsfrist, men rullerende opptak. Dette betyr at vi fyller klassene etter hvert som vi får kvalifiserte søkere.

Vis alle utdanninger fra Imageakademiet